Ensomhed

adminEmner, Terapi

Samtaleterapi behandler ensomhed

Mange psykiske tilstande handler om ensomhed i en eller anden form. Når vi, som mennesker er de fødte “flok dyr”, eller mere moderne sagt, er sociale mennesker, der har brug for kontakten til andre mennesker, så er det klart at psykiske sygdomme ikke skal behandles med medicin, men med god gammeldags : “Kom her min ven, jeg bekymrer mig faktisk om dig. Jeg vil dig det bedste og vi skal nok få dig tilbage på fødderne igen.” samtaleterapi.

Tiden vi lever i er stressende for mange. Der er ikke tid til at være sociale i den fysiske form, som i de gode gamle dage. Idag er vi alle “sociale” på de sociale medier. Vi skriver med vores venner og “poster” masser af daglige opdateringer, der oftes skrives for “døve ører”. Staitisikker viser faktisk at meget få læser de personlige status opdateringer på facebook etc.

Foreningen mod Ensomhed

Lyt, lær og forstå

Min erfaring fortæller mig at vi mennesker fødes ind i denne verden alene og vi forlader den alene, og i perioden, der imellem, skal vi fylde tiden ud, på bedst tænkelige facon, og det gør man bedst ved at være en del af et fællesskab. Fællesskabet er let for mange at finde, men, der er også mange, der har svært ved at passe sig ind i et fællesskab.

Når man på den måde sættes udenfor, fordi man ikke lige er den nemmeste person, eller bærer på noget der ligger dybere, betragtes man lidt som en enspænder eller outsider. Og derfor er, der flere og flere i dagens Danmark, der føler sig isoleret og ensomme. Derfor er det vigtigt at samtale terapi bliver en lyttende og forstående medspiller i dette univers.

Ensomhed er den største kilde til depression

Samtale terapi har sin berettigigelse i ensomheden. Når et andet menneske lytter eller er i dialog med andre, så føler det ikke ensomheden. Derfor er der god grund til at benytte sig af en samtale terapeut.

Ensomhed kan ofte føre til endnu større isolation og det kan medføre kriminel adfærd, alkoholmisbrug, vold og i værste tilfælde sexuel misbrug. Ensomheden skal bekæmpes, og vi mennesker skal være bedre til at bekymre os om vores medmennesker. Medmennesket er med til at stille dig godt tilpas og holde dig fra ensomhedens klamme hånd.

Samtale terapi bekæmper ensomhed, det gør medicin ikke

I Danmark er, der fornyeligt kommet en meget kedelig statistik frem. Den siger at rigtigt mange unge mennesker tager antidepressiv medicin. Det er for mig en utrolig kedelig måde at bekæmpe ensomhed og angst på. Unge mennesker skal idag leve op til umenneskelig krav. Det perfekte look, den gode uddannelse, en sikker fremtid og opstart af en familie med succes etc. Det sætter unge mennesker under pres for dag ét og skaber et monster stort “det skal du leve op til krav”, derf især ofte “kvæler” de svageste i samfundet.

Samtaleterapeuten kan derfor med sin samtaleterapi, være med til at skabe et “link” til den ensomme, og få den enkelte tilbage “i folden”, hvis man kan bruge det udtryk. En dialog mellem 2 mennesker, åbner op for følelser og tanker, man får lukket noget af det man går med ud af systemet og føler at, der faktisk er nogen, der forstår en og lytter til en. Det er vigtigere end medicin.