8 skarpe astrologiske råd til at håndtere stress

adminTerapi

Du hører om det alle vegne – i avisen, på cafeen, i børnehaven, på studiet og på jobbet. Tiden lige nu er præget af stress. I meget høj grad.

Astrologisk er dette ikke tilfældigt: Globalt har vi været påvirket af en sjælden astrologisk konstellation på himlen: et Uranus-Pluto kvadrat, som tog sin begyndelse i 2008. Det er flere tusind år siden, dette sidst har fundet sted.

Aspektet har været aktivt under hele finanskrisen (og nej, spørger du denne astrolog, er krisen ikke slut – men det er en snak til en anden gang).

Dette aspekt er nu heldigvis aftagende, dvs. dets påvirkning på os bliver mindre og mindre over tid. Men da det handler om store planeter, der bevæger sig langsomt, går der noget tid, før det helt slår igennem. Selvom dem, der er følsomme for dette, allerede kan mærke, at presset er lettet og fortsat letter så stille.

Planeten, der har med stress (og nervesystemet) at gøre, er Uranus.

Læs vores stress kursus

Den personlige stress faktor

Nogle mennesker er mere påvirkelige for stress end andre. Det kan der være flere årsager til, oftest er det dog, at du i dit fødselshoroskop er stærkt påvirket af planeten Uranus på den ene eller anden måde.

Der er mange varianter af en stærk Uranus påvirkning, eksempelvis:

  • Uranus i 1. hus/ascendanten
  • Uranus i aspekt til Solen (“i aspekt” betyder, at der er forbindelse mellem dem)
  • Uranus i aspekt til Månen
  • Uranus i aspekt til Merkur

De nævnte varianter (undtagen Solen) er alle ligeledes kendt som Uranus sensitiviteter, og derfor kan man sige, at alle Uranus særligt sensitive har været ekstra påvirkede under det globale kvadrat.

Du kan her se et eksempel på en stærk Uranus påvirkning i et fødselshoroskop: Der er en (rød) streg, dvs. forbindelse, mellem Solen (cirkel med prik i midten) og Uranus (antenne med cirkel under):

Denne person vil have tendens til nemt at få stress og skal derfor være opmærksom på at undgå dette. De gode råd kommer lidt længere nede – hæng på.

Tidens påvirkning

Du kan også i en periode af dit liv være mere udsat for og sårbar overfor stress end i andre perioder. Der er som nævnt den nutidige globale påvirkning fra Uranus-Pluto kvadratet. Men det kan også være en periode i dit personlige liv, dvs. hvis Uranus’ placering på himlen aktiverer en planet  i dit fødselshoroskop. I en sådan periode er det en god ide at tage særligt vare på dig selv.

Læs mere om samtaleterapi