Selvværd

adminTerapi

Mange mennesker går rundt med lavt selvværd. Måske kan du også genkende denne følelse?

Udover at det er hårdt at have det sådan, så er det også synd, fordi dit horoskop kan give dig fingerpeg om, hvordan dit selvværd kan heles. Horoskopet kan give et billede af, hvordan dit selvværd er sat sammen, og dermed hvad der skal til for at hele det.

Selvværd og selvtillid

Til en begyndelse er det værd at skille selvværd og selvtillid ad. Det er vi ikke så vant til i almindelig tale om disse to begreber, men astrologisk set skilles de ad. De hører nemlig til to forskellige planeters områder:

  • Mars har med selvtillid at gøre.
  • Venus har med selvværd at gøre.

Selvværdet er den indre oplevelse af din værdi som menneske, mens selvtillid er en ydre ting.

Læs mere om samtaleterapi.

Det dårlige selvværd

Hvis du har problemer med dit selvværd, vil det ofte handle om en forbindelse (aspekt) i dit horoskop mellem Pluto og Venus. Pluto virker her undertrykkende på Venus, og giver oplevelsen af et dårligt selvværd.

Et andet aspekt i horoskop, der kan give en lignende oplevelse af dårligt selvværd, handler om aspekt mellem Saturn og Månen i dit horoskop. Dette vil dog ofte give sig til udtryk som en følelse af mangelfuldhed. Og den skal håndteres anderledes end Pluto-Venus aspektet (så det bliver i et andet blog indlæg).

Problemer med selvværd – et eksempel

Horoskop haveren har problemer med sit selvværd – på flere niveauer:

  • Venus står i kvadrat aspekt til Pluto, dvs. Pluto lukker ned for selvværdet (udpeget med de gule pile).
  • Venus står i en konjunktion, dvs. selvværdet er lukket inde sammen med to andre planeter (Månen og Merkur), og først når denne lukkede tilstand åbnes, bliver selvværdet bedre.
  • Derudover står Saturn også i aspekt til Månen, hvilket giver en følelse af at mangle noget. Hvilket faktisk ikke er et selvværds problem, men kan forstærke følelsen af ikke at have det godt med sig selv.

Konklusionen er, at denne person har udfordringer med sit selvværd.

Veje til heling af selvværdet for denne person:

  • Pluto-Venus aspektet gør, at klienten bliver nødt til at beslutte sig til at hele op på selvværdet. Det sker ikke af sig selv.
  • Med en konjunktion af Venus-Månen-Merkur i 8. hus er et godt valg at gå i terapi.
  • At give sig til at skrive, gerne skrive sine følelsestilstande ud, er også en god vej (igen konjunktion af Venus-Måne-Merkur. Denne kombination giver forfatter talent).

Astrologen ville i en konsultation gå dybere ind i selvværdsproblemet, da det er komplekst (det er det hos de fleste mennesker). Dette horoskop er i sig selv også komplekst, derfor ville en astrolog inddrage mere end selvværdet på vejen mod et bedre liv for klienten.

Vejen til bedre selvværd – for dig?

Måske sidder du nu og tænker – hvordan får jeg et bedre selvværd?

Min bedste anbefaling er at få en konsultation hos en god astrolog. Find din astrolog her.

Et tip, hvis du har Pluto-Venus aspektet, der giver dårligt selvværd, er at beslutte dig til at hele op på selvværdet. Det kommer ikke af sig selv. Dette kan med fordel gøres sammen med en astrolog, der kan beskrive hele helingsvejen.

Hvis du vil finde ud af, om du har Pluto-Venus aspektet, kan du selv lægge din horoskop tegning. Dette kan du lære i e-guiden, som jeg giver væk til dig, der melder dig på min inspirationsmail. Meld dig til herunder.