Stress af med ferie: Sådan rejser du billigere

adminTerapi

Alle har i ny og næ brug for et afbræk fra hverdagens travle hverdag. Men hvad kan man egentlig gøre for at rejse billigere? Denne guide er lavet til dig, som gerne vil stresse af med at rejse, men synes det kan være dyrt sommetider.

Rejs til alternative steder

For at forstå hvorfor man overhovedet skal rejse til alternative steder, frem for de populære steder, skal man have fat i noget helt basalt økonomi. Hvis du vover at gå mod strømmen og vælger de populære feriesteder fra.

Udbud/efterspørgsel er en velkendt økonomisk model. Jo mere efterspørgsel der er på ferie, jo højere pris vil de også have. Derfor ses der også en tendens til de populære feriedestinationer, hvor prisen også er højere.

Men hvad er alternative steder? Alternative steder er steder som af en eller anden grund ikke er populær, men stadigvæk er et spændende feriested. Et godt bud kunne være Montenegro, som ligger i den sydøstlige del af Europa.

Rejs på “skæve tidspunkter”

Hvis du ikke har børn, eller dine børn ikke går i skole, så er det oplagt at rejse uden for skoleferierne. De billigste tidspunkter at rejse på ligger som regel en uge før eller efter. Ifølge Travelmarket.dk kan der også findes billige rejsedatoer her:

  • Efter nytår og frem til vinterferien.
  • I maj og juni frem til Skt. Hans.
  • I slutningen af august og starten af september.
  • Sidste uge i november og frem til ugen inden jul.

Du kan også tage en afbudsrejse for at komme billigere afsted. Ved afbudsrejser er der sjældent meget tid til at tænke over tid og sted. Prisen er dog næsten ikke til at slå, da rejseselskaberne hellere vil sælge rejsen til en billigere pris end overhovedet ikke at sende nogen afsted.

Vælg billige flyselskaber, men pas på gebyrer

Man kender alle historierne om de billige flyselskaber. De markedsfører sig på lave priser, men når det kommer til gebyrer, så har de plantet dem alle steder. Der er selskaber som har gebyrer for indskrevet bagage og gebyr for valg af sæde.

Ja, gebyrer findes der rigelige af. Derfor vil det også være smart at kunne undgå dem. Det gebyr som nok ses hos flest flyselskaber er overvægt af bagage. Netop det gebyr kan spares væk ved at købe en kuffertvægt. Med kuffertvægten kan du shoppe til grænsen af overvægt og den koster samme pris som selve gebyret.

Læs også: