Sådan slipper du af med anoreksien

adminTerapi

Anoreksi kan være en meget alvorlig sygdom. Derfor er det en god idé at komme det til livs. I denne artikel kan du læse om typiske årsager til anoreksi, konsekvenserne, samt hvordan man kan slippe af med sygdommen.

Hvorfor får nogle anoreksi?

I Danmark lider mange mennesker af anoreksi. Der kan være forskellige årsager til sygdommen. Typisk er anoreksi en sygdom, der hænger tæt sammen med psyken, hvorfor det også er en yderst kompleks lidelse.

Lider man af anoreksi, har man en fobisk vægtangst, der kan få en til at tage forskellige metoder i brug for at opnå vægttab, selvom dette ikke er nødvendigt. Anorektikere er typisk også undervægtige – og i nogle tilfælde bliver det livstruende.

Årsagen er ofte af psykiatrisk karakter. Det kan både være stress, forvrænget kropsopfattelse eller for mange problemer i hjemmet. Dette fører til usikkerhed og en idé om, at man ikke er god nok, hvilket kan medføre anoreksi.

Konsekvenser ved anoreksi

Når anoreksi bliver meget alvorligt, kan det medføre en række konsekvenser. Der er en risiko for, at man simpelthen skader kroppen fysisk. Det kan være de indre organer eller hele kredsløbet, der ydermere kan påvirke hjernen.

Men det er ikke blot fysiske skader, man risikerer at påføre sig selv. Det kan også påvirke en psykologisk. Den manglende næring til kroppen kan betyde, at man bliver ukoncentreret, deprimeret, angst mv.

Anoreksi er altså en sygdom, der både kan skade kroppen fysisk, men også påvirke ens psyke, så hverdagen bliver endnu sværere at komme igennem. Og dermed er anoreksi også noget, der forstærker sig selv.

Hvordan slipper man af med anoreksi?

Den mest anbefalelsesværdige løsning på problemet er et behandlingsforløb hos professionelle. Det kan være et sted som Kildehøj, hvor man bliver mødt af mennesker, der forstår ens problem og som gerne vil hjælpe.

Behandlingerne handler ikke blot om at få patienten på benene igen. Det handler i høj grad også om at få has på de psykiske problemer, der måtte ligge til grunde for sygdommen.

Derfor er det også vigtigt, at behandlingen foregår hos nogle, der forstår problemet. Anoreksi er nemlig en individuel sygdom, som bør behandles individuelt. Dette kan et professionelt team netop hjælpe med. Det er aldrig for sent at gøre noget ved det.