Støtte til udbrændte

adminTerapi

Støtte til udbrændte

Stress er det første tegn på, at vi byder os selv mere, end vi kan klare i det lange løb. Griber vi ikke ind, bliver vi efterhånden permanent stressede – og så er det ofte kun et spørgsmål om tid, før situationen ender i udbrændthed.

En person, der er udbrændt, er høj-stresset indeni, men er samtidig så stivnet, at han ikke længere kan samle energi til at gøre noget. Personen virker stiv, udmattet og måske skrøbelig udadtil, men kan ikke slappe af indeni.

udbrændte personer

Sædvanligvis sendes udbrændte personer hjem et par måneder for at “slappe af”. Det er ikke optimalt, fordi udbrændte er meget dårlige til selv at finde hvile. Man må gøre sig klart, at udbrændthed kræver behandling. Ved målrettet behandling opnår man:

  • Kortere hjemsendelse, fordi medarbejderen aktivt handler på at få sin virketrang tilbage.
  • Medarbejderen styrkes, fordi han både får hvilet effektivt ud og får arbejdet med, hvordan han fornyer sin energi gennem arbejdsdagen.
  • Medarbejderen bliver mere stabil i dagligdagen, fordi han får overblik over, hvor hans svagheder ligger, hvad han kan holde til og hvordan han kan hjælpe sig selv, når stressen melder sig.

Derfor går vi ind og støtter udbrændte i at kombinere hvile, motion og målrettede fysiske øvelser, som i første omgang løsner personens stivnen, i anden omgang nedbringer den indre stress-energi.

Støtte til udbrændte

stress-energien

Når stress-energien falder til ro, og personen genvinder overblik over sin situation, begynder et stress-rådgivningsforløb. Her hjælper vi klienten med at undersøge hans livssyn, ansvarlighed, evne til at bede om hjælp og hvordan disse punkter har influeret på, hvordan udbrændtheden opstod. Sammen finder vi nye handlemåder, der er sundere for klienten.