Stresser du over din økonomi?

adminTerapi

Har du mange bekymringer omkring din økonomi og resultere dette i en stresset hverdag, hvor du ikke helt ved hvordan du kommer videre.

Det er vigtigt, at finde ud frem til årsager til din dårlige økonomi, så du kan finde frem til hvordan du får styr på din økonomi, således at du kan slippe af med din stress.

Sådan lægger du et budget

Først har du brug for, at få et overblik over dine indtægter og udgifter. Find alle papirer frem, så kan du kan udfylde budgettet med dine faste lønindtægter samt faste og uforudsete udgifter.

Du kan flere steder online finde gratis budgetværktøjer, som du kan benytte dig af.

Begynd med at notere dine indtægter. Indtægterne består at din løn, SU og andre ydelser som boligsikring og børnepenge. Husk at trække skat fra, så du kun medregner det faktiske beløb, der går ind på din konto. Hvis din indkomst er varierende, så kan det hjælpe at udregne gennemsnittet.

Dernæst skal du beregne dine udgifter. Her er dine faste udgifter som husleje, forsikringer, transportomkostninger og eventuelle afbetalinger på lån. De faste udgifter, der kun er kvartalsvise, halvårlige eller årlige skal du være ekstra opmærksom på. Hvis du lægger penge til side hver måned til disse sporadiske udgifter, så kommer regningerne ikke længere som en ubehagelig overraskelse.

Tilsidst skal du kigge på dine variable udgifter som dækker over diverse udgifter til fornøjelser, tøj og ferier. Du skal selvfølgelig prioritere de faste udgifter højere end de variable, da de variable netop kan reguleres. Du kan sagtens minimere dine variable udgifter, hvis du jævnligt danner dig et overblik over, hvad du bruger dine penge på.

Få ro med et realistisk budget

Lav et realistisk budget, så du får et overblik over dit rådighedsbeløb og sikrer, at du altid har styr på hvordan din økonomi hænger sammen og at du har penge tilbage på kontoen også når du kommer til sidst på måneden.

Et budget er dog ikke statisk, da indtægter og udgifter kan ændre sig og dermed påvirke din økonomi. Derfor er det en god idé, at gennemgå dit budget med jævnlige mellemrum.

Budgettet skaber overblik, hvilket samtidig giver dig mere ro i maven og hovedet. Du behøver ikke stresse over din økonomi, når du ved at du har fulgt det fastsatte budget.