Giver din nye virksomhed dig stress?

adminTerapi

Bringer regnskaber, lange arbejdstimer og for lidt nattesøvn det værste frem i dig? Du er ikke den eneste, her er 5 tips til hvordan du kan mindske dit stressniveau og få mere overskud til både virksomheden og din familie eller venner.

Lad kasseapparatet hjælpe med regnskaberne

Som selvstændig kan man hurtigt føle sig begravet i regnskaber, hvordan de skal sættes op og hvilke poster der hører under hvor. For at få lidt mere luft i verden og mindske bekymringerne, kan man anskaffe sig et kasseapparat der er programmeret til at hjælpe dig med regnskaberne. Det vil gøre denne opgave hurtig at løse og nemmere at få overblik over.

Gør motionen til en daglig rutine

Det er ikke nogen nyhed at motion er sundt for alle, men blot en halv eller hel times motion om dagen kan styrke dit humør og give dig et overskuds boost. Dette sker fordi hjernen udskiller endorfiner når du motionere. Udover den kemiske process i hjernen, kan en løbetur i det fri også give dig ro og fred alene med dine tanker. Det kan i nogle tilfælde give en mere klart syn på de opgaver man står overfor i hverdagen.

Vær åben og snak om dine bekymringer

Alle mennesker er forskellige, men de fleste mennesker bliver mere eller mindre isoleret følelsesmæssigt når de udsættes for stress og uoverskuelige situationer. En god måde at mindske stressen på er ved at åbne sig, enten over for en ven eller et familiemedlem og lad dine bekymringer komme ud i det åbne, hvilket kan give en følelse af at du ikke er alene med dine problemer og bekymringer.

Giv ansvar til dine medarbejdere

Har du medarbejdere i din virksomhed kan du altid mindske din stress ved at uddelegere ansvaret for enkelte opgaver til dine medarbejdere. Det er vigtigt ikke at være bange for at stole på dine medarbejdere, de arbejder for dig og ønsker også det bedste for virksomheden. Herudover giver det også medarbejderne en større følelse af at de er en vigtig del af virksomheden, hvis de får ansvaret for nogle opgaver.

Nyd de små ting

Det kan til tider være hårdt at være sin egen chef, specielt hvis salget er faldet, du har haft meget lange arbejdsdage eller noget helt tredje. Det kan derfor være vigtigt at finde de små ting i hverdagen der kan give glæde, om det er at se sine børn, synge med på en sang i radioen eller et varmt karbad, så er det utrolig vigtigt at være opmærksom på dem og værdsætte disse små ting, hver dag.