5 tegn på at du har en spiseforstyrrelse

adminTerapi

Spiseforstyrrelser er en tabubelagt sygdom, og det kan være svært at bedømme, hvornår der er tale om en egentlig spiseforstyrrelse. Det er særligt teenagepiger, som er udsat for spiseforstyrrelser, og det er et stigende problem. Hvordan viser en spiseforstyrrelse sig? Det får du svaret på her.

1. Et fint lag kropshår

Kvinder, der er meget undervægtige får ofte et meget tyndt lag fine hår kaldet lanugobehåring. Kroppen danner disse hår som en modreaktion for at holde kroppen varm. Ligeledes dannes de, fordi kroppen mangler essentielle vitaminer og mineraler.

2. Gule tænder

Anoreksi er forholdsvist let er se hos kvinder, mens bulimi er langt svære, fordi man ikke på samme måde ser usundt tynd ud. Måden man spotter bulimi på er ved at se efter gule eller sprækkede tænder, der forekommer ved vedvarende opkast over en længere periode. Det skyldes, at der kommer mavesyre med op, som farver og misdanner tænderne.

3. Lavt selvværd

Det ses ofte, at spiseforstyrrelser opstår på grund af lavt selvværd. Når de unge piger mødes med urimelige kropsidealer fra medierne, får de en vrangforestilling om deres eget udseende ikke er godt nok. Det ubehagelige ved lavt selvværd er, at det kan lede til depressioner, som kan få spiseforstyrrelsen til at øge sit tempo.

4. Manglende menstruation

En spiseforstyrrelse kan påvirke din krop så meget, at din menstruation ikke forekommer retmæssigt eller endda ophøre. Dette skal du være meget opmærksom på, da det går ud over din frugtbarhed. Derfor ender flere kvinder, der har haft spiseforstyrrelser, med ikke at kunne få børn i fremtiden.

5. Et ændret udseende

Når din krop udsættes for en spiseforstyrrelse, vil du uden tvivl kommer til at ændre udseende. Du vil typisk se mere træt ud, din hud vil være meget tør og du vil lettere kunne få sår og rifter som følge af, at du ikke få den rette mængde næring.

Læs også: