Vi er sociale væsner – samtalen er essentiel

Mennesker er alle sociale væsner, og vi har alle brug for kontakt med andre mennesker. Vi bruger dialog og nærheden sammen med andre mennesker til at vende gode og dårlige oplevelser og udveksle erfaringer.

Det er samtidigt også sådan, ved at være sammen med andre mennesker, at problemer kan opstå. Man kan opleve problemer med jalousi, angst, afvisning, frustration, tristhed/modløshed, følelser der ofte er opstået i vores kontakt med andre mennesker. Derfor føler man nogengange bare man er kørt “fast i livet”.

Samtaleterapi kan hjælpe

Samtaleterapi kan hjælpe personer, der oplever stress, depressioner, tvivl, angst, tristhed og modløshed eller andre sorger. Når problemer i livet opstår, er det ofte svært at sætte ord på følelser, hvilket “fanger” en person i en tilstand af modløshed og frustration. Med samtaleterapi, skaber vi dialogen, får åbnet op for de lukkede følelser. Vi får sat ord på dem, og finder en metode til at løse op for dem. Der er en vej ud, man kan bare ikke altid selv finde den, det kan samtaleterapi, oftest hjælpe med.

samtaleterapi

samtaleterapi

Hvad kan samtaleterapeuten gøre?

Via samtaleterapien kan vi sammen gennemløbe problemerne, der er opstået, så du igen kan finde dine ressourcer og styrker frem. Vi vil, i igennem samtaleterapien, komme ind på dine tanker om dig selv og dit forhold til andre, dit sociale liv og dine mål og drømme du har. På den måde får du et mere klart billede af dig selv, og hvad der bremser din udvikling, som menneske.

samtaleterapeut

samtaleterapeut

Hvad kan samtaleterapien gøre dig?

Samtaleterapien er din hjælp til komme videre i livet. Her skaber samtaleterapien en bro imellem dine drømme og følelser og de midlertidige forhindringer du lige nu står overfor. Igennem samtaler med en terapeut bliver dine problemstillinger bearbejdet, snakket grundigt igennem således at du får fokus på dine negative tankemønstre og vendt dem til positive tanker igen.

Samtaleterapien er en mulighed for at finde dig selv igen, og få en bedre accept af den du er, og det liv du lever. Nogle bruger mange samtaler over flere måneder, mens andre kun bruger enkelte samtaler, for at komme videre. Uanset hvad, der skal til, så handler det om du kommer videre og tilbage til det du gerne vil være, eller frem mod den du drømmer om at blive.