bekæmp-din-depression

Depressioner bør behandles med samtaleterapi

Det er videnskabeligt bevist at resultatet af depression behandling med samtale terapi virker. Desværre sker det oftest at alt for mange i stedet for samtaleterapi, får tilbudt antidepressiv medicin. Det er desværre også sådan at læger i nogle tilfælde har økonomiske interesser i at udskrive antidressiver istedetfor et par timer hos en samtale terapeut / psykolog.

Medcin kan ikke ændre på tanker man går med

Medicin ændrer ikke tanker og adfærd

Medicinen flytter ikke på enomheden, den rører ikke ved selvværdet og den flytter ikke på tankerne og adfærden. Den “bedøver” kun hjernen og tager toppen af følelserne man går med. Depression må aldrig stå alene med kun medicin, som alternativ. Medicinen kan være med til at hjælpe patienten over i en bedre tilværelse, men KUN via tæt sparring via samtaleterapi.

Den kognitive behandling er vigtigere end noget som helst andet, da ensomhed ikke bekæmpes med medikamenter, men med samtale og interessen og tilstedeværelsen af et eller flere mennesker, der kæmper med det samme eller har en professionel erfaring/tilgang til faget.

Samtale terapi til alle istedetfor medicin

Samtaleterapi viser sig i de fleste tilfælde at kunne kurere de fleste former for psykiske lidelser. Samtalen åbner op for de personlige ting den enkelte bærer rundt på. Samtalen skaber åbenhed, man føler andre lytter og man føler man “hører til”. Man får sat ord på de tanker man føler er ved at slå en ud af kurs.

Når medicinen forlader kroppen, virker den ikke mere, men samtale terapien, kan give den enkelte værktøjer til at bekæmpe de psykiske problemer. Den kan man gå til og fra efter behov og ønske. Samtale terapien er ikke usund for kroppen, som medicinen er med sine mange bivirkninger.

depression

Depression er KUN en psykisk tilstand

“På den anden side af tunnelen er der lys”. Det er faktisk rigtigt. Når man accepterer at man er ramt på psyken og man sætter sig ned og forsøger at finde frem til grunden dertil, og hvordan man så skal komme videre, vil man med hjælp fra samtaleterapien opleve at man med tiden lærer at “det hele KUN er tanker”. Tanker der styrer ens bevidsthed, og det er her samtaleterapeuten kan hjælpe den enkelte med at sætte fokus på tankerne og komme videre.

Ta kampen op mod din depression og lad ikke den styre dig, men lad dig styre den.